RM58 SOFT - gestoffeerde versie

De 'Soft' is een eigentijdse, gestoffeerde versie van de historische RM58 fauteuil. De zitting is van polyurethaanschuim en is helemaal opnieuw ontworpen om maximaal comfort te garanderen. Soft is verkrijgbaar in 3 stoffen en meer dan 35 kleuren.

De RM58 is een moderne versie van de baanbrekende fauteuil ontworpen door Roman Modzelewski. Ontworpen en handgemaakt in 1958, was het één van de eerste Poolse voorbeelden van meubels van polyester-glaslaminaat. Maar de innovativiteit van het product lag niet alleen in de materialen die bij de productie werden gebruikt. De volledig gesloten organische vorm van de stoel had op dat moment geen tegenhanger, noch in Polen, noch elders in de wereld.

Een van de vroegst overgebleven prototypes (in het wit) werd gekocht voor de permanente designcollectie van het Victoria and Albert Museum in Londen.

Het gebruik van nieuwe materialen en industriële technologieën bij de productie van de RM58 fauteuil door VZOR maakte het mogelijk om de beperkingen van ambachtelijke productie te overwinnen en een product van consistent hoge kwaliteit aan te bieden dat snel en relatief goedkoop, in grote partijen kan worden geproduceerd.

VZOR heeft sinds 2016 de RM58 collectie uitgebreid met een stoffen versie van de fauteuil, wat een nieuwe esthetische aantrekkingskracht biedt in een verscheidenheid aan nieuwe, moderne kleuren, speciaal gekozen in overleg met de patenthouder, de weduwe van Roman Modzelewski, Wera Modzelewska.